2.10.2011

Enää viikko talopaketin toimitukseen!

Alusta alkaen oli selvää, että valamme lattian ennen talopakettiasennusta. Viime viikot ovat menneet rattoisasti valu-urakan valmisteluissa, nyt odottelemme että valu kuivuu ja Kodikkaan asentajat ehtivät meidän työmaalle.

Päättyvää edeltävällä viikolla urakoimme raudoitteet lattioihin. Olimme sopineet Nereuksen lattialämmitysasentajan kanssa lämmitysputkiston asentamispäivästä, ja kuinka yllättikään, raudoituksen viimeistely edellisenä iltana kaatosateessa lampun valossa osoittautui odotettua työläämmäksi. Päästyämme lähtemään työmaalta puoliltaöin totesin rikkoneeni henkilökohtaisen ennätyksen: 15 tuntia töitä putkeen (päivä konttorilla, jolta hirmuvauhdilla raksalle) - syömättä koko päivänä. Kotiin päästyäni olin "kohtalaisen" poikki, eikä mieltä varsinaisesti lämmittänyt kun aamulla heräsin lattialämmitysmiehen soittoon, ettei putkistoa voidakaan asentaa. Syynä tähän oli raudoituskorokkeiden puuttuminen. Koska lattialämmitys sisältyi Enermixin diiliin enkä täten saanut sopimuspapereita suoraan Nereukselta, eikä kiireessä kukaan hoksannut mainita että korput pitää olla laitettuina ennen lattialämmitysasennusta, en niitä enää tuohon väliin ruvennut (henkkoht ymmärrettävästä syystä) paikalleen ripottelemaan. Onneksi valuporukkakin oli sen verran kiireinen, että ei tarvinnut järjestellä mitään muuta etukäteen sovittua uudelleen lattialämmitysasennuksen siirtymisen takia.

Siellä se nyt joka tapauksessa on. Vaikka väliseinien paikkoja koitettiin merkkailla ja putket näyttävät niitä aika hyvin väistelevänkin, taidan kiinnittää seinät lattiaan ihan vaan liimaamalla. Ironisesti juuri jäykistävien väliseinien, jotka on pakko ankkuroida laattaan, kohdilta putkia risteilee huoneesta toiseen kaikista eniten. Sisäänkäynnin portaan laatan raudoitus herätti hilpeyttä, vaikka se itse suunnittelemani onkin. Ainakin luulisi portaan kestävän...

Valun kävi tekemässä hämeenlinnalainen porukka, joka on Kodikas-Talojen kohteita viime aikoina valanut enemmänkin. Homma sujui vaihteeksi hyvinkin kivuttomasti: porukka saapui ajallaan paikalle oman pumppuautonsa kanssa, tiesi kyselemättä mihin korkoon mikäkin pinta pitää valaa ja pesuhuoneen kohtaan pienen allasmaisen syvennyksen tekemistä varten tekemämme muottikin tulkittiin oikein, vaikken siitä ollut kuin hätäisesti maininnut. Sain ennen valun alkua vain yhden soiton, jolla nämä seikat varmistettiin. Ainoan miinuksen annan siitä, että ylijäävän betonin sijoituksesta ei kyselty mitään (enkä muistanut itsekään siitä mainita), ja se oltiin dumpattu kasalle kohtalaisen typerään paikkaan talon eteen. Onneksi, jo toiseen kertaan tällä työmaalla, kuraa jäi yli uskomattoman vähän, eikä siitä eroon pääseminen tuota hankaluuksia. Lattian pressutukseltakin säästyttiin, kun valuporukka veti laatan pintaan hoitoaineen. Täytynee ensi viikolla, jolloin ei tarvitse muuten tehdä paljon mitään, koittaa vielä hoitaa laatan hionta pois alta, kun senkin voi vielä tehdä niin etteivät seinät ole tiellä. Seuraavalla viikolla ne lopultakin tulevat.

Mainittakoon vielä, että saimme aikaan päätöksen kiintokalustetoimittajasta. Topi-Keittiöt vaikutti kokonaisuudessaan varmalta ja hinnaltaan sopivimmalta vaihtoehdolta, mutta helposta valinnasta ei tällä kertaa ollut kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti